tisdag 16 juni 2015

Andra säsongen av Silicon Valley

Andra säsongen av Silicon Valley tog slut igår. Och det slutade som alltid, med att allt gick åt helvete.

Jason O. Gilbert skrev för Vulture att Silicon Valley är som anti-Entourage. Jag har själv gjort den kopplingen tidigare. Upplägget är liknande. Ett gäng polare drar runt i en stad och försöka få saker att funka. Skillnaden är att i Entourage slutar alla avsnitt med att det går asbra för Vince och hans gäng. I Silicon Valley är det helt tvärtom.

Gilbert tyckte att det var bra. Det skapade realism och man känner för karaktärerna. Jg håller med till viss del. Nog kan det bli lite jobbigt att allt bara löser sig i Entourage. Men samtidigt är det oerhört frustrerande att se programmerarna i Silicon Valley slita sitt hår och arbeta hårt för att hela tiden bara få sitt arbete stulet eller bli stämda eller tappa nycklarna. Det blir liksom för mycket av det dåliga. Slutet av säsongen tog priset. Äntligen fick de lite framgång. De fick rättigheterna till sitt program och sitt företag. Men så kom ett annat jävla företag in och utnavigerade våra hjältar från deras egen styrelse. Det lämnar en så tråkig känsla.

Men med det sagt så gillar jag serien. Den är helt ok rolig, det smärtsamma är snyggt fångat och jag känner för karaktärerna. Jag kommer fortsätta kolla. Det vore bara skönt om de inte släppte avsnitten samma dag som Game of Thrones.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...