onsdag 15 april 2015

Silicon Valley

Silicon Valley är tillbaka med en andra säsong. Serien handlar om ett gäng data-killar som har kommit på ett väldigt effektivt sätt att komprimera filer. Och nu är frågan hur de ska kunna få sitt företag att blomstra. Eller ska de försvinna i den djungel som är San Fransiscos förorter.

Jag tänker inte gå igenom det här nya avsnittet. Jag kan bara säga att det lämnade mersmak och att jag ser fram emot hur säsongen kommer rulla ut sig. Serien är för övrigt redan förnyad för en tredje
säsong.

Men Silicon Valley är inte bara härligt. HBO har valt att köra på det lite jobbiga spåret. Allt skiter sig hela tiden. Serien hade kunnat vara ett nördarnas Entourage eller ett bra Big Band Theory. En serie där saker skiter sig men löser sig snabbt och där allt mest är härligt. Vi hade kunnat få följa med det här gänget när de glider runt i San Fransisco och njuter av livet samtidigt som de utvecklar sin firma. Men istället är det Downton Abbey, i nutid, i norra Kalifornien. Det är liksom härligt på ytan men det skiter sig hela tiden för de karaktärer vi bryr oss om och det lämnar en besk bismak.

Men det är klart allt kan ju inte vara bara gött hela tiden. Det kan vara bra ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...