söndag 5 april 2015

Fem minnesvärda vännerögonblick

Vänner har fått ett litet uppsving i internetvärlden efter att Netflix la upp alla tio säsonger. Bland annat tar tvline.com upp ämnet och listar de tio mest osevärda avsnitten av serien. Jag håller med om några men inte alla. Men jag låter den listan vara och skapar istället min egen lista. En lista över fem mycket minnesvärda vännerögonblick.

1. Ross´ spray-on-tan. Det är en riktigt rolig händelsekedja som leder fram till att Ross är solbränd på framsidan och blek på baksidan. Synen är rolig i sig men bäst är avsnittets avslutning där Chandler lurar i Ross att han gjort samma sak bara för att ta en bild av eländet. Avsnittet heter "The one with Ross´tan" och är nummer 13 säsong 10.

2. Chandler in a box. Som straff för att Chandler gått över linjen och kysst Joeys flickvän så tvingas han sitta i en låda. Det är mycket underhållande och Joeys upprördhet är både rörande och komisk. Att det hela löses genom att Chandler får sitta i en låda är härligt irrationellt. Men roligast i hela situationen är när Joey ska förklara för Handlar att ha gått över linjen och förklarar att Chandler inte ens kan se linjen. 


3. Phoebes bröllop med Mike. Vi får se en hel del bröllop under seriens tio säsonger men när Phoebe gifter sig med Mike på New Yorks gator under en snöstorm är det absolut vackraste. Och Monicas smått hysteriska komandoarbete med arrangemanget är mycket underhållande.


4. Monicas hår efter Bahamas. I första avsnittet av den tionde säsongen bestämmer sig Monica för att göra något åt det fluffiga hår hon får av luftfuktigheten på Bahamas. Så hon skaffar rastaflätor. Till allas glädje och Chandlers förtret. Roligt. Hon fastnar och med håret i duschen och får klippas loss.


5. Rachels dessert. I det nionde avsnittet i den sjätte säsongen ger sig Rachel på att hjälpa till med Thanks Giving-middagen. Hon ska göra efterrätten och lyckas klanta till det rejält på grund av två hopklistrade sidor vilket resulterar i en kaka med kött och ärtor i. Otroligt roligt. Och roligast är Joey som äter med god aptit. "What´s not to like?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...