torsdag 22 januari 2015

Galavant överträffar alla förväntningar


Det har kommit sex avsnitt av den här serien vars upplägg lovar skit men som levererar guld. En musikalserie där alla hela tiden brister ut i sång, som utspelar sig i något slags medeltida Europa, med en riddare, en vacker prinsessa och en väpnare som ska befria Valencia från den onde kung Richard. Det är inget höjdarupplägg. Det luktar pinsamheter och låg kvalitet lång väg.

Men det är fantastiskt.

Sångerna är catchy, storyn faktiskt intressant, skådespelarinsatserna är på en perfekt nivå och miljöerna ser äkta ut. Men framförallt är det roligt. Jag skrattar högt flera gånger per avsnitt. Det finns liksom en fyndighet som faller mig helt i smaken (massa ordvitsar). Det är också, tro det eller ej, väldigt roligt med modern språk i en medeltida kontext. Som när den onda (men älskvärda) kungen säger åt sin livvakt "to chill".

Dessutom är serien kryddad med massa goa kändisar. Det är ABC som står bakom men skådespelarna är britter. Bland andra dyker Hugh Bonneville (känd från mina två favoritserier Downton Abbey och Twenty Twelve) upp som sjörövarkapten och Ricky Gervais (The Office) spelar trollkarlen Xanax. Dessutom får vi se Luke Youngblood som väpnaren Sid. Youngblood som för oss Harry Potter-fans känner soml som Lee Jordan.
Vi har också Vinnie Jones spelandes den onde (men älskvärde) kungens livvakt Gareth. Jones känner vi bland annat igen som den galne fotbollshuliganen i klassikern Eurotrip.

Det är härligt när ens förutfattade meningar kommer på skam. För Galavant är verkligen mer än vad den utger sig för att vara. Två avsnitt till finns schemalagda och jag hoppas för guds skull att den här serien får bli kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...