torsdag 15 januari 2015

Episodes är tillbaka

det är lite konstigt med Episodes. Det känns som om jag inte sett allt, men det har jag. Och det känns som om den blivit nedlagd massa gånger men ändå poppar den upp då och då. Nu för fjärde gången.

Episodes handlar om ett brittiskt par som skrivit en succéserie i England vilket Hollywood upptäcker och de vill att de ska göra en amerikansk version, Pucks. Och huvudrollen ska spelas av Matt LeBlanc. Men LA är inte riktigt vad dessa brittiska britter hade tänk sig. De vantrivs och deras äktenskap är hotas av alla frestelser. Dessutom blir serien en flopp.

Och nu, i den fjärde säsongen av Episodes, har Pucks blivit förnyad vilket ingen är nöjd med. Britterna vill åka hem och Matt LeBlanc och de andra skådespelarna vill göra annat. Men kontrakt är kontrakt.

Episodes har nog som ambition att i någon mening parodera Hollywood och TV-jättarnas cyniska och ologiska värld. Det lyckas typ. Men det kanske mest är en kulturkrockskomedi. Och det lyckas ganska bra. Det är roligt att betrakta USA ur ett brittiskt perspektiv. Det är lite som Last Week Tonight med John Oliver. En slags igenkänning från vår sida. För amerikaner är det nog mer som Allt för Sverige är för oss. Eller så ska vi inte analysera på den nivån. Vi kanske bara kan nöja oss med att säga att det är en rolig serie. Vi skrattar gott.

Tidigare har Matt LeBlancs (känd som Joey i Vänner för den som undrar) insatts lämnat en del att önska. Det har varit lite stelt och lite punchline-betonat. Men i det här första avsnittet av den fjärde säsongen så var han bättre. Han kändes naturlig på en helt annan nivå. Och, som jag skriver varje gång jag nämner Episodes, så gillar jag verkligen när skådespelare spelar sig själva.

Annars är det Tamsin Graig som är den stora behållningen. Hon är fantastisk. Precis lika rolig här som hon är i Friday Night Dinner.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...