onsdag 5 november 2014

The Newsroom: vad kommer med?

På måndag 10/11 kommer The Newsroom tillbaka med sin tredje och sista säsong. The Newsroom är underbart och en viktig anledning till det är att de använder sig av verkliga nyhetshändelser.

Här är min gissning för vad som kommer komma med i den kommande säsongen.
Det här dramat ser jag fram emot

Förra säsongen slutade med att Obama blev omvald till president. Så jag gissar att vi kommer få höra lite om det i början.

Annars verkar den nya säsongen börja i samband med bombattentatet mot Boston Marathon den 15 april 2013. Att döma av trailers och namnet på första avsnittet. Så vi lär få följa hur redaktionen tar emot nyheten och vilken vinkel de väljer. I trailern för säsongen verkar Will mycket upprörd över att polisen hade så svårt att hitta förövarna och dessutom verkar sociala mediers roll i polisjakten diskuteras. Det ska bli kul att se.

I juni publicerade The Guardian början på Snowdens stora avslöjanden om NSA:s massavlyssning. Det kommer garanterat tas upp i serien. Trailern hintade åt det och det verkar vara Neal som är drivande i det hela. Väldigt roligt och spännande. Det ska bli intressant att se hur serien, som annars varit väldigt Obama-vänlig, kommer förhålla sig till en händelse där den amerikanska staten har gjort bort sig rejält.

I juli avsatte egyptisk Militär den demokratiskt valda Muhammad Murs från presidentposten och tog själva över makten. Det borde åtminstone nämnas. Men kanske inte få någon avgörande roll.

I juli dog också Cory Monteith, känd från sin roll som Finn i Glee, av en överdos. Kanske kan det bli en nyhet som ACN blir tvungna att rapportera om eftersom det drar tittare. Ungefär som Casey Anthony i den första säsongen. Jag ser framför mig en arg Reese som stormar in och kräver att de ska
rapportera det som är av allmänt intresse medan Will och MacKenzie mumlar något om Don Quijote. Det blir nog kul.

Kanske kanske kan Emma Greens regnbågsfärgade naglar vid friidrott-VM i Moskva i augusti 2013 få vara med. Det hade kunnat vara intressant med lite diskussion om Rysslands lagar mot homosexuell propaganda. Men det är nog mer än osannolikt.

Jag vet inte exakt hur långt serien kommer sträcka sig men om våren 2014 kommer med så är det väl rimligt att tänka sig att krisen i Ukraina och Rysslands annektering av Krim kommer få lite eller mycket utrymme.

Det är mina gissningar. Förhoppningsvis får vi också se massa underliga amerikanska nyheter som vi aldrig hört talas om men får tillfälle att läsa på om på wikipedia. Det blir underbart.

Här är trailern igen. På måndag kör vi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...