måndag 17 november 2014

Ett episkt avsnitt

Vår vän Ebba kom hit och sa att hon hört från en källa att dagens avsnitt av The Newsroom var episkt. Det var det.

Jag vet inte riktigt varför de har skrivit om Will så att han är lite förvirrad och inte riktigt kan uttrycka sig. Men jag gillar det. Det är jätteroligt och skapar en slags äkthet åt hela situationen. När Will satt och försökte skydda Neal skrattade jag gott åt alla felsägningar och den allmänna förvirringen. I serien har de flera gånger använt samma grepp och jag uppskattar det verkligen. Den när Will säger att någon, ofta Mac, har rätt för att sedan höra något nytt och byta uppfattning helt. Det är lika roligt varje gång.

Historien med Neal och hans läcka är intressant samtidigt som det är lite jobbigt. Jag hade hoppats på en säsong med bara massa härliga nyheter och goa tider. Men såklart behövs lite svärta för att vi ska uppskatta ljuset. Och det är jättekul att Neal får en mer framträdande roll. Det är också kul att få se lite insidan på de stora avslöjandena. Den juridiska biten hade kunnat vara invecklad och svår att förstå (lex The West Wing) men var helt begriplig och riktigt intressant. Samma sak gällde för övrigt Maggies tåghistoria. Kul förresten att det blir lite klimatdiskussion, det ser jag fram emot.

Och så har vi historien med Don och Sloan. Det var hysteriskt roligt när Sloan sa att hon var kär i Don och det visade sig vara ett test. Och deras tafatta försök att diskutera om de är ett par eller inte var precis lika kul. I allmänhet är Sloan och Don de två roligaste karaktärerna, speciellt i par. Vi hade
en debatt i Seriesoffan. Vi var ett gäng som sågs för att se dagens avsnitt. Vi debatterade om vilka par vi vill se. Några hävdade bestämt att det inte kan bli lycka för alla medan andra, jag inkluderad hoppas på ett härlig bröllop där alla har blivit ihop med den de är kär i. Framförallt handlade debatten om Jim och Maggie. Det var dock innan vi fick träffa killen på tåget. Nu är allt perfekt. Maggie får tågkillen, Jim fortsätter vara ihop med Hallie, Don och Sloan fortsätter ha det gött och alla ses på Will och Macs bröllop. Det blir härligt. Men tydligen finns det de bland oss som hellre ser realistiska uppbrott. Jaja.

Det var ett underbart avsnitt. Lite lite nyheter bara.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...