måndag 20 oktober 2014

Madam Secretary 1x05

Fem avsnitt in i första säsongen. Det känns som mycket längre. Det sker inte så många överraskningar direkt utan det är mest en bra serie. Eller jo en liten överraskning kom i detta avsnittet, se första punkten nedan. Även om handlingen är helt okej så är det nog dags för den här handlingen med den döde före detta utrikesministern att ta fart. Det behövs mer än två minuter sist i varje avsnitt. Vi förstod inte kopplingen mellan att undersöka Nadine och varför utrikesministern dött men det kommer väl. Eller var det meningen att vi skulle fatta, underförstått?


Här kommer hiss och diss med veckans avsnitt!
Hiss

  • Några minuter in i avsnittet sa jag till Johan att det som serien skulle behöva är en romans bland staben. Det skulle göra att vi även engagerar oss lite i dem, att serien blir lite bredare med fler karaktärer som vi vill följa. Och vad händer? Jo, såklart blir det en romans! Den har kanske pågått sen innan men det var inget vi kom ihåg i det ögonblicket. En hiss alltså!
  • Familjen. Det är en fin sammanvävning även om det just i detta avsnittet blev lite väl spretigt. Men det är fint ändå att familjen får så stort utrymme. Och som jag gillar att Elisabeths man är med. Vilket tillskott.
Diss
  • Tea Leoni som spelar utrikesministern är kanske lite stel, hon har inte riktigt den där timingen som behövs för att dialogen ska flyta bra. Men det är ändå okej, vi vänjer oss efter några minuter.
  • Se ovan om den övergripande handlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...