tisdag 30 september 2014

Madam Secretary fortsätter imponera

I en kort artikel efter första avsnittet av Madam Secretary skrev Karin Henriksson för SvD att hon tyckte att det var svårt att orka vänta ut reklampauserna eftersom det inte hände något i serien. Jag håller inte riktigt med. Jag tyckte det första avsnittet var härligt. Och det här andra avsnittet var ännu bättre.

Upplägget kändes igen från första avsnittet. Det händer något i Mellanöstern som utrikesministern
behöver ta tag i och samtidigt händer det massa hemma i familjen. Jag hade eventuellt sett fram emot lite mer spännande konspirationer kring den förre ministerns störtade flygplan. Men allt vi bjöds på var en inbjudan till begravningen för han som eventuellt vet något.

Istället bjöds vi på ett ganska roligt avsnitt med en hel del skämt och en trevlig stämning. En njutbar serie som inte är överdramatisk men den tar heller inte för lätt på saker. Det är helt enkelt gött.

Det är synd bara att en serie som satsar på en stark kvinnlig huvudkaraktär väljer att fylla typ alla andra platser med vita män. I ministerns stab sitter i och för sig ett par kvinnor men åtminstone en av dem framställs mest som vresig. Jag antar att könsfördelningen beskriver verkligheten men när vi ändå hittar på saker kan vi la drömma lite också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...