lördag 6 september 2014

Ingen Bran i femte säsongen av Game of Thrones

För några dagar sedan kom nyheten att Bran Stark (spelad av Isaac Hempstead-Wright) inte kommer dyka upp i den kommande säsongen av Game of Thrones. Och vad värre är, Hodor (Kristian Nairn) kommer inte heller tillbaka (diverse olika källor). Det är såklart deppigt men egentligen inte speciellt förvånande.

Det är helt enkelt så att Brans storyline inte har kommit speciellt mycket längre än där den är nu. Han hoppar ner i underjorden och sen är böckerna slut. HBO måste helt enkelt vänta in George RR Martins böcker innan de kan fortsätta spela in vad som händer med allas favoritjätte och drömmande barn. För det är en sak att bokläsare spoilar TV-serien, och en helt annan om TV-serien började spola böckerna.

Jag är väl egentligen inte speciellt ledsen över de här nyheterna. Hela Stroyn där uppe hos Bran har gått lite på tomgång den senaste säsongen. I och för sig bjöds vi på lite action i slutet men kanppast tillräckligt. När det ska bli skönt att slippa lida igenom allt det där. Istället kommer vi att få besöka Dorne i den femte säsongen. Det är en ny del av Westeros som verkar vara mycket härligare än alla andra delar. Att de klipper bort Bran gör att vi får mer tid att se vad som händer där.

Men jag har en farhåga. Om Bran kommer tillbaka i den sjätte säsongen så kommer Hempstead-Wright vara 16 år gammal vilket är betydligt äldre än den Bran vi lärde känna från början. Det blir samma problem som Harry Potter hade. Men det kom vi i och för sig kollektivt överens om att ignorera så det kanske är lugnt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...