söndag 14 september 2014

Californication

Såhär lite innan seriesäsongen riktigt har dragit igång så är det gött att ha sina bunkserier att falla tillbaka på. Förra året körde vi på Entourage. Det var underbart. Sen satte vi igång The West Wing. Den har vi fortfarande att se klart. Vi är inne på femte säsongen. Men precis som alla sagt så tappar presidenten och hans gäng väldigt mycket i kvalitet såhär framåt seriens slut. Dessutom är The West Wing en serie som det gäller att koncentrera sig på när man ser den. Annars är det skitsvårt att hänga med i allt politiskt snack. Det gör att den inte går att se samtidigt som vi käkar till exempel. Så vi såg oss om i HBO-nordics utbud och tänkte att Californication kanske vore något.


Två avsnitt in i den första säsongen så är vi nöjda med det valet. Det verkar vara en härlig blandning av dråpliga situationer och deppigt drama.

Serien kretsar kring den ganska framgångsrika författaren Hank som bor i LA och lider av skrivkramp. Han har en dotter med sin före detta som nu ska gifta sig med en annan tjomme. Hank ligger runt som bara den och den rollen är svår att kombinera med föräldraskap och annat ansvar. När han dessutom råkar ha ihop det med sin föredettas nya killes dotter så blir allt mycket jobbigt. Men också ganska roligt.

Som sagt, hittills är vi nöjda, det här känns som en lagom ansträngande serie att titta på. Men vi får la se. Om objektifieringen av kvinnor fortsätter oproblematiserad i den här utsträckningen så får vi kanske tänka om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...