lördag 5 juli 2014

Friday Night Dinner - ny säsong

Äntligen har den börjat (och nästan slutat). Den tredje säsongen av Friday Night Dinner. Första avsnittet kom för två veckor sedan och vi såg det på TV på vårt hotellrum i London. Det kändes stort på något sätt. Att verkligen vara med från början.

Det första avsnittet var hysteriskt roligt. Vi skrattade så vi grät. Precis som Friday Night Dinner alltid
är. Andra avsnittet var en kavalkad i att saker sket sig för stackars Martin. Och som vi alla ny vet så ökar en frysbox övergripande effektivitet om man polerar locket.

Friday Night Dinner är en av min absoluta favoritserier. Det är en skrattfest rakt igenom. Inga skämt, inga punchlines bara dråplig station efter dråplig situation och parad av gapskrattsframkallande dialog. Lägg till det lysande skådespelarinsatser, inte minst från den underbara Tamisn Greig. Avsnitten är korta och tempot är enormt. Jag blir nästan anfådd av att titta och det är härligt.

Det tredje och senaste avsnittet (som kom igår kväll) levde kanske inte riktigt upp till de övriga. Mormor Goodman var med vilket alltid är kul men mr Morris är en lite för underlig karaktär för att det ska bli trovärdigt, och då faller komiken. Samma sak gäller för grannen Jim, de avsnitt där han ges extra utrymme är sällan lika bra som andra. Men jag skrattade gott ändå.

Nu är det bara ett avsnitt kvar av säsongen, jag ser fram emot en underbar avslutning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...