fredag 9 maj 2014

The Americans dippade men sen tog det fart

Nu har vi äntligen tagit ifatt The Americans. Det har varit lite mycket med allt Game of Thronsande och uppsatser på det. Men så ikväll slog vi oss ner och kollade ikapp. Goa goa tider.

Vi har nu kommit fram till det elfte avsnitts på den andra säsongen. Avsnitt åtta och nio var lite avslagna. det kändes som om serien gick lite i cirklar och inte kom någonstans. Ni vet så som
Homeland gör ibland. Ge oss mer, sitter vi och skriker. Och som om de hörde oss så bjöd avsnitt tio och elva på gammal god Americans-spänning igen. Skönt.

Det är alltid härligt med serier som berättar en historia som är mer än den historia som berättas. The Americans hade kunnat utspela sig var som helst, när som helst. Det hade ändå kunnat vara spännande och intressant men nu utspelar sig den här serien precis i Reagans 80-tal. Precis när Sovjet är djupt insnöade i Afghanistan och det kommunistiska öst börjar skava allt mer. Det gör att historien blir mer än historien. Det skapar ett djup och en verklighet som jag verkligen uppskattar. Och ni som läste mitt inlägg om Fargo igår vet att jag inte gillar när saker blir för tydliga. I The Americans är saker perfekt balanserade. Vi får se en av de ryska spionerna ogillande se ett tal av Reagan men inte mer. Vi får själva fundera ut vad som håller på att hända. Och känner vi till historien hjälpligt så klarar vi det.

Det är intressant att se hur karaktärerna utvecklas. Phillip börjar få allt mer psykopatiska (och nu använder jag det uttrycket i en lite populärkulturell mening)  drag. Stressen gör honom inte väl och det är svrt att veta var vi har honom. Det är spännande. Samtidigt så har Elisabeth lugnat ner sig och framstår allt mer som klippan i stormen. Välskriven dialog och fantastiska skådespelare gör en sådan utveckling möjlig. Jag gillar det verkligen.

Så nu ser vi mycket fram emot resten av säsongen och nästa säsong. Det kommer en tredje, goa tider.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...