fredag 23 maj 2014

Säsongsavslutning Moderns Family säsong fem

Så är den femte säsongen av Modern Family till ända. Det har som vanligt varit fantastiskt.

Men kanske har nivån dalat något i takt med att barnen blivit äldre. Små barn är roligare än tonåringar. Tur att Lily har börjat få en alltmer aktiv roll. I och för sig är väl skådespelartalangen lite sådär men hon är också bara sju år i verkligheten. Det är ganska spännande att studera hur gamla skådespelarna är. Sarah Hyland som spelar den knappt tjugoåriga Haley är född 1990 och fyller snart 24. Inga konstigheter. Men Ariel Winter som spelar Alex är född 1998 och alltså 8 år yngre än Hyland trots att det inte skiljer mer än några år i serien. Det riktigt intressanta kommer när vi ser till Nolan Gould (Luke) och Rico Rodriguez (Manny) som båda två också är födda 1998. Allihop fyller alltså 16 i år. Det är fascinerande att se hur de kan skapa karaktärer som funkar för den ålder de spelar trots att de stundtals helt fel, framförallt i förhållande till varandra.

Men säsongsavslutningen då? Den var vacker. Cam och Mitchell har pratat om sitt bröllop hela
säsongen och nu blev det äntligen dags. Eller egentligen i förra avsnittet men det sket sig på grund av en skogsbrand. Men så efter att ha flyttat runt till massa olika ställen fick de till slut gifta sig. I samband med det höll Claire, som ju är Mitchells syster, ett tal som fick både mig och Annie att låtsas som om vi fått problem med våra linser. Det var väldigt vackert och samtidigt precis så roligt som bara Modern Family kan vara.

Ja är det någon serie jag unnar tio säsonger så är det den här. På de fem första säsongerna så har kvalitén knapp minskat alls. Jag nämnde att de barnen ar tappat något. Det står jag fast vid. Luke var en av de roligaste karaktärerna någonsin de två första säsongerna. När han springer rakt genom en screendoor är så roligt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Se filmen nedan. Men som sagt så har Lily tagit över det gulligt roliga är dessutom har Manny blommat ut lite och slutat vara stötig för att istället bli sympatisk och rolig. Dessutom levererar Ty Burell, som spelar Phil, ett så genialiskt skådespeleri varje vecka att det räcker och blir över för alla.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...