torsdag 22 maj 2014

Säsongavslutning av The Americans

Och vad kommer hända här?
Efter den första säsongens sista avsnitt hade vi rätt höga förväntningar på vad den andra säsongens sista avsnitt skulle bjuda på. Förväntningar som serien inte riktigt levde upp till. Detta avsnittet var bättre än den förra säsongsavslutningen men saknade den där sjuka spänningen som det avsnittet hade. Istället var det berörande och gjorde att vi längtar oerhört till nästa säsong.

För vad kommer hända med Nina nu när hon ska någonstans, vart det nu är. Är allt ett spel för gallerierna, eller rättare sagt för Stan? Kanske kommer hon stanna i USA med Olegs pengar, kanske får vi aldrig se henne mer. Eller så kanske hon äntligen får träffa Elisabeth och Philip och de börjar göra något. Oerhört nederlag för henne åtminstone. Och det finns ju en risk att Oleg och Ivanovich inte kan skydda Nina längre, hur mycket de än tycker om henne. Om Nina blir kvar i USA men inte arbetar på ambassaden kommer vi då få dubbla handlingar, en med Nina och en med Ivanovich kvar på ambassaden? Hoppas vi åtminstone får se något av Nina, hennes karaktär är ju underbar och den tillför oerhört mycket till serien.

Inför nästa säsong ska det också bli spännande att se vad som händer med Paige. Om det nu är så att KGB (och Elisabeth?) får henne i sitt nystan. Och hoppas verkligen inte att Paige får samma resa som Jared. Herre jisses vilken scen det var i skogen. Den twisten hade jag aldrig kunnat vänta mig. Galen grej att döda sina föräldrar. Och läskigt att han var kär i Kate. Var hon det tillbaka? Men som sagt, det ska bli spännande att se var second-generation illegals kan bidra med till serien.

Claudia tillbaka, för gott?
The Americans är en otroligt bra serie. De lyckas få oss att heja på kommunister som dödar amerikaner och på kapitalister som dödar ryssar hej vilt. Serien är så bra producerad att jag inte vet vilken sida jag hejar på. Och de gör serien så bra att jag inte behöver välja sida. Alla har sina goda och onda sidor och jag älskar dem alla. Serien visar på att kalla kriget, egentligen alla krig, alltid är mer än bara svart och vitt. Det finns en gråskala eftersom det handlar om människor och människors liv. De gör det så himla snyggt.

Den finns en annan liten grej som gör att jag verkligen gillar serien. Det är att det varken är ett fall per avsnitt eller ett fall per säsong. Alla saker som händer sker in i varandra och varje avsnitt skulle kunna vara en säsongsavslutning. Att de inte heller använder sig av stora dramatiska cliffhangers är också ett plus :)

The Americans har snabbt glidit sig in på samma plats som Homeland har i våra hjärtan. Eftersom Homeland har höstsäsong och The Americans vårsäsong kompletterar de varandra otroligt bra. Och att de dessutom har starka kvinnliga roller gillar vi dem lite extra :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...