söndag 11 maj 2014

Lördagkväll = seriekväll

Istället för att kolla på Eurovision bestämde vi oss för att beta av lite serier igår kväll. Beta av kanske är fel ord men det är många serier vi legat efter i eftersom vi haft så mycket med våra uppsatser, Oslo och andra grejer. Men nu börjar vi komma ifatt vilket alltid är härligt. Serier är ofta roligare att kolla på den dagen de kommer ut så det inte finns så mycket skrivet om avsnittet på internet. Igår kollade vi på två avsnitt New Girl, torsdagens Modern Family och fredagens Big Bang Theory.

Modern family håller alltid hög kvalité men de andra serierna dippar titt som tätt. Men New Girl bjöd på två riktigt bra sista avsnitt på säsongen och Big Bang har varit mycket bättre de senaste fem avsnitten. Alltid kul när en serie lyckas gå tillbaka till (nästan) sina glourious days.

Cruise, cruise, cruise!
Vi satt och gapskrattade till det sista avsnittet av New Girl. Coach fick visa sin briljans och Winston fick var sädår underbart knasig som bara Winston kan. Det var ett sjukt välbalanserat avsnitt där alla karaktärer fick mycket tid trots att det inte kändes som olika handlingar. Avsnittet kommer bli en klassiker hemma hos oss det är jag säker på. Hela grejen med att de är fast på ett kryssningsfartyg med ett speciellt crew är gjort sjukt snyggt. Tummen upp för avslutningen på New Girl alltså. Och sist måste jag också nämna att serien är mycket bättre när Nick och Jess inte är ihop.

Även Big Bang bjöd på ett riktigt bra avsnitt. Kanske inte samma skrattfest men än dock ett riktigt bra
avsnitt. Johan trodde det berodde på att Amy inte var med. Jag tror en av anledningarna kan vara att serien inte behöva stressa längre eftersom de ska finnas kvar i tre säsongen till. För det var riktigt fint och jag gillar att karaktärerna börja "växa upp". Växa upp i den meningen att de börjar snacka om barn, giftemål och vad de ska göra med sina liv. Vi ser fram mot säsongsavslutningen på fredag!

She keeps saying that i got potential!
Till sist Modern Family som faktiskt skavde lite. Det slutade inte lyckligt. Jag antar att det kommer föra handlingen framåt eftersom det nästan helt säker blir bröllop i säsongsasvslutningen. Men det blev lite för personligt, oroligt och jag ser inte hur det kan blir komedi av det. Modern Family borde inte ha ambitionen att vara en dramaserie. De ska vara den serie som hanterar kontroversiella och okontroversiella frågor med briljant humor. Detta var inte briljant. Hela grejen med Phil och Claire var dock mycket fin, rolig och genomtänkt. Hela behållningen för avsnittet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...