onsdag 28 maj 2014

Botten är nådd för Fargo

Medan de flesta hyllar Fargo (t ex TVdags och Spoiler Alert) känner vi mer och mer att denna serien bara dalar och dalar. De första avsnitten var lite underliga men vi gillade den mer och mer. Sen vände det någonstans runt avsnitt fem och vi fick en dålig bismak. Avsnitt sex kom och vi orkade inte mer. Efter den oerhört korkade, överdrivna och onödiga ihjälskjutningen av gymtjommen var vi helt paffa. Vi orkade liksom inte längre. Och då bryr vi oss ändå inte ett smack om honom.

För det är just det. Vi bryr oss inte. Karaktärerna är så platta att det inte gör något om de alla dör. När Molly blev skjuten, hon som vi ändå gillat allra mest i denna serien, sa vi bara jaha. Och sen gick handlingen och vi vidare. Den finns liksom ingen att heja på, ingen att bry sig om. Vi kan inte ens heja på en anti-hjälte för vi känner dem inte, sex avsnitt in i en serie borde vi fått så mycket karaktärskännedom att vi bryr oss om ifall någon dör.

Inte en enda scen i serien har varit spännande, vi sitter aldrig på nålar eller utmanas intellektuellt. Så vi lägger ner detta. Fargo var den serie som kunde bli årets stora hit men nej. Den är inte ens snygg längre. Den är inte banbrytande någonstans och avsaknaden av kvinnor är pinsam. Det kvittar att folk tycker Bröderna Cohen är härliga indiemänniskor som gjort fantastiska saker. Detta är inte fantastiskt.

Slut på sågning och mot nya, bättre serier!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...