lördag 26 april 2014

The Exhibition

Huvudmålet med den här resan var så klart utställningen. Vi har varit inne tre gånger. En gång på dagen igår (fredag), en gång på kvällen samma dag och sen en gång idag (lördag) tillsammans med alla glada Game of Thrones-fans. Det var fantastiskt alla tre gångerna.Utställningen består till största delen av olika kläder. Det är klänningar, rustningar, mantlar, hjälmar, tunikor, skor, handskar och allt möjligt man kan tänkas ta på sig. Allt är i original och har använts under inspelningarna. Dessutom bjöds vi på massor av prylar och vapen. Alltihop är presenterat i mycket snygga montrar men citat från serien, information om karaktärerna och inspelningarna och massa fina bilder.

När vi var på utställningen idag så intervjuade vi ett gäng besökare. Allt eftersom kommer det att dyka upp filmer därifrån här på Seriesoffan (en film finns i slutet av det är inlägget). Vi kan konstatera att alla vi pratade med var väldigt nöjda. Kön var, som jag skrivit tidigare, oerhört lång men besökarna verkade ta det med ro och alla vitnade om att det var värt kötiden. Mest populärt var tveklöst den virtuella turen uppför Muren som alla hade chans att testa på. Ascend The Wall var en virtual reality-upplevelse där man stod i en bur iförd en mask med skärmar samtidigt som det blåste och skakade. Det var en fantastisk känsla och det var verkligen som att åka upp på Muren på riktigt. Jag stod och svajade på kanten och var helt säker på att jag höll på att störta ner mot den frusna marken nedanför. Kön till den attraktionen i sig vittnade också om dess popularitet. Annars var att få sitta i Järntronen (som var förvånansvärt plastig) något många lyfte fram som mycket speciellt. Oslos invånare kommer sannolikt att bjuda på många nya profilbilder de kommande dagarna.

Här kommer ett gäng bilder från utställningen. Ursäkta suddigheten, det är en konsekvens av mörker i kombination med mina begränsade kameraskills.

Adam, vinnaren av Tele2:s tävling Starcastings första deltaävling, på Järntronen

I Ascend the Wall-simulatorn

Arya och Hunden i montern The Wolf and the Dog
Annie, bakom Järntronen. Fråga inte.


Hodors kläder. Han är inte så stor som han ser ut.

Ygrittes båge, kanske det coolaste föremålet

"The finest crossbow in the seven kingdoms"
Och det vapen som dödade Ros.

The Mountanins svärd. Eller som han heter på norska, Fjellet

En mycket deppig del av utställningen. En minnesvägg över de som inte längre är med oss. Bredvid fanns en skärm där vi fick se alla dödsfall. Sorgligt. 

Modellen för en av drakarna, så att datorkonstnärerna alltid gör dem likadana.

Annie vid Melisandrs röda dräkt och Stannis deppigt grågröna. 

Två av Deanarys klänningar

Margaerys bröllopsklänning, den är ny för Osloutställningen. Notera roserna på släpet och taggarna på rankorna som löper över den. Snygga detaljer.

Jaimes avhuggna hand och kniven som gjorde det.

Det var lite av alla de saker som fanns att titta på. Detaljrikedomen är fantastisk och vi hade kunnat vara kvar i timmar. Någon många besökare var, det var delvis därför kön blev så sanslöst lång.

Slutligen vill vi bjuda på reaktionerna från Kristin som precis kommit ut från utställningen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...