tisdag 14 januari 2014

True Detective


Igår kom den så äntligen. Premiären av True Detective. Tyvärr verkade alla vilja se det på hbo-nordic igår. Eller så var det motvind mellan routern och min dator. Det funkade inte. Men nu har vi sett det. Det var underligt.

Det var underligt men fantastiskt. Det har pratats mycket om mörker i uppsnacket inför seriens premiär. Och visst var den mörk, men inte så farligt. Handlingen utspelar sig i och för sig i den deppigaste södern och karaktärerna är långt ifrån några muntergökar. Men jag hade nog förväntat mig mer råhet. Bristen på mörker är absolut ingen nackdel, tvärtom.

Det var inte helt lätt att följa med i det här första avsnittet. Kronologin är bruten på flera ställen. Berättelsen berättas genom ett förhör med de två detektiverna som serien handlar om. Intervjun sker (om jag förstod rätt) 2012 och den övriga handlingen utspelar sig 1995. Där är en brytning, inga konstigheter. Men sen är allt som händer 1995 också lite blandat i ordningen. Precis som det blir när det återberättas många år senare. Det är fantastiskt snyggt gjort men det gäller att hänga med. Det här är inga serie det går att twittra till.

När avsnittet var slut så satt vi båda tysta och funderade. Det här var underligt. Men bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...