lördag 11 januari 2014

True Detective. Årets bästa?

Det finns ett återkommande tema inom TV-serievärlden idag. Mattias Bergqvist på expressen säger det, Magasinet Television säger det, Entertainment Weekly säger det, Hollywood Reporter säger det och jag säger det.

True Detectives kommer bli årets bästa serie.

Den inbitne läsaren vet att jag inte är så förtjust i kriminalserier. Framförallt inte om de behandlar ett fall i veckan och innehåller massa rättsläkare. Men det här verkar annorlunda. True Detective verkar inte bara behandla ett fall och gå vidare. Det verkar vara en säsongslång handling som förhoppningsvis kommer fängsla oss och få oss att längta till nästa vecka. Och mörkt kommer det bli. De som förhandstittat är överens om att det här är mörkaste mörker. Det är inget glättigt Jeffersonianlabb med lysrör i glada färger och upphöjda obduktionsbord. Det är inga oneliners på South Beach. Det blir rått, hemskt polisarbete med två hårda poliser.

Men det blir ingen långkörare, åtminstone inte i den klassiska meningen. Det kommer inte bli 13 trötta säsonger. Den är visserligen redan förnyad för en andra säsong men det blir med andra poliser, andra skådespelare och på en annan plats.

True Detective utspelar sig i den amerikanska södern, i Louisiana, i mitten av 1990-talet. Det verkar kretsa kring ett bestialiska mord med rituella inslag. I trailern skymtar djurhorn, kransar och altarliknande grejer. Det blir antagligen obehagligt och jobbigt. Och bra.

"The world needs bad men, we keep the other bad men from the door"Serien har premiär 12 januari i USA och den kommer till HBO-nordic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...