tisdag 21 januari 2014

True Detective andra avsnittet

Nu har det kommit två avsnitt av True Detective. Det är fortsatt bra grejer. Det här andra avsnittet var inte lika brutet i sin kronologi. På gott och ont. Det är skönt eftersom det blir lättare att hänga med, samtidigt är det roligt med lite mer invecklad berättarteknik. I och för sig ska jag inte säga att allt hände i ordning, jag är nämligen osäker. Berättandet är ganska fragmenterat. Det är lite hit och lite dit vilket gör att det ibaldn är oklart vad som händer när. Men det spelar ingen roll, i det stora hela hänger jag med och kasten gör bara att det blir mer levande.

Hitills verkar de två sanna detektiverna inte ha kommit speciellt mycket närmare en lösning på mordet med hjorthornen. De åker runt och pratar med folk i ett allt mer deppigt Louisiana. Det är intressant att göra en jämförelse av gestaltandet av the South i den här serien med till exempel den i Hart of Dixie. I Bluebell (Hart of Dixie) är allt superfint och alla pratar lite roligt och är glada hela tiden. I True Detective är det väldigt mycket trailers, sletna barackliknande hus och omålade staket. Människorna är slitna och utan framtidstro. Det är naturligt. Hart of Dixie och True Detactive är två helt olika typer av serier. Men samtidigt kan jag förundras av bristen på nyanser i båda fallen.

Hursomhelst så är True Detective lika bra som det spåddes att bli. Huruvida det är årets bästa serie återstår dock att se, det är när allt kommer omkring bara januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...