tisdag 28 januari 2014

Tredje avsnittet av True Detective


Årets bästa var kanske att ta i. Men nog är det bra alltid. Riktigt bra.


I det här tredje avsnittet av True Detective kom vi lite närmare lösningen på fallet. Tidigare har det lite känts som om de två detektiverna bara har åkt runt mer eller mindre på måfå men nu börjar ledtrådarna klarna och de är någon på spåren. Det är gött att handlingen går framåt. Om än långsamt, väldigt långsamt. Men det är ju det som är tjusningen med HBO. Det finns ingen stress. Det behöver inte vara skitspännande hela tiden. Allt får ta sin tid och vi tillåts lära känna karaktärerna ordentligt. Det är härligt.

Som jag skrivit många gånger så gillar jag egentligen inte kriminalserier. Men det är mest ett-fall-per-avsnittgrejen jag ogillar. När det, som här, blir ett långsamt och metodiskt detektivarbete där vi som tittare får följa med i tankegångarna och dra lite slutsatser själva så är det riktigt gött.

På söndag är det Superbowl och vi serietittare vet vilket hot det är mot alla serier. Tydligen måste alla kanaler ställa in allt när det spelas final i amerikansk fotboll. Jaja, så får det la vara. Nästa avsnitt kommer alltså om knappt två veckor och det kommer bli väldigt intressant att se vad de hittar då.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...