söndag 5 januari 2014

The big bang friends

Vänner gjorde åtminstone en gång per säsong ett avsnitt där de antingen tittade tillbaka på gamla grejer eller gjorde ett what if-scenario där vi fick se hur saker hade kunnat vara. Vi fick bland annat se hur Joey hade varit jättefet och Phoebe fick en hjärtattack efter att ha bränt ut sig på börshandel.

Nu har The Big Bang Theory gjort samma sak. Likheterna med Vänner var slående och nästan smärtsamt kopierade. The Big Bang Theory har sen länge tappat det och vi kollar mest på det för att vi vill vara med till slutet. Kanske borde vi ge upp. Skratten är sällsynta. Ibland kommer de i och för sig. Jaja, vi kollar la vidare.

Men faktum kvarstår. De flesta moderna sitcoms lånar friskt från Vänner. Det var min stora kritik mot How I Met Your Mother i början. Jag skrev om det för ett bra tag sen.

Det är väl så det är. Många skulle säkert hävda att Vänner lånade från Seinfeld och Seinfeld lånade säkert från Cheers eller nått. Men det här avsnittet av The Big Bang Theory var mer än att bara låna, det var snudd på kopia. Därmed inte sagt att det inte var roligt. För det var det, tro det eller ej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...