söndag 8 december 2013

Blacklist, första säsongen

Nu har vi äntligen sett klart första säsongen av Blacklist. Herregud vad bra det är. Eller åtminstone helt ok.

Jag har alltid haft lite svårt för kriminalserier med ett case per avsnitt. Jag tycker mer om serier där handlingen sträcker sig över hela säsongerna. Blacklist är tyvärr en serie med en handling i varje avsnitt. Det börjar som i alla sådana här serie med att vi får se ett mord eller nått och sen kopplas FBI in. Samtidigt är det så mycket mer än CSI eller Bones. Det är mörkare, mer genomtänkt och mindre rättsläkare.

Ploten i serien är att en ärkeskurk lämnar över sig till FBI och erbjuder sig att hjälpa dem att fånga massa andra ondingar, alla listade på ärkeskurkens svarta lista. Varje avsnitt fångas en onding in.
Samtidigt kretsar historien kring den nye FBI-profilören Elisabeth. Hon är mycket cool men lite svårtolkad. Vem är egentligen hennes pappa? Är det ärkeskurken? Inte enligt sista avsnitten men jag vet inte. Kanske ändå.

Ärkesturken är en sådan där gentelmanabov som snackar massa skit och har kostym. Det kändes lite spännande i början men nu börjar det mest bli tröttsamt. Alltid massa massa prat och lite för lite smart snack. Bara snack.

Första säsongen avslutad alltså. Det kommer en till. Vi kommer kolla på den och vi ser fram emot den om än inte med fullkomligt odelad entusiasm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...