måndag 11 november 2013

Fullträff Homeland?

Dagens avsnitt skulle kunna vara en fullträff. Inget Dana, inget Brody, bara gött. Förutom den här grejen med Sauls frus otrohet. Den tillför ingenting till serien! En sådan historie gör att handlingen inte går framåt utan står och stampar. Annars var detta ett avsnitt som verkligen förde serien framåt, på många plan.

Allt gick inte heller åt helvete heller utan Javadi åkte verkligen med planet. Det känns som att Homeland ofta skiter sig när allt precis har ordnat till sig. Framförallt på avsnittsnivå. Men inte detta avsnittet. Det mesta var rätt gött och det hade kunnat vara en mysig säsongsavslutning. Den gav ändå en vink till vad som kunde hänt i nästa säsong.

Om vi gillar Carrie och Saul så gillar vi Quinn, Fara och Dar Adal mer och mer. De får mer utrymme och Quinn och Fara visar sig vara otroligt sympatiska människor som ifrågasätter CIAs auktoritet. Och att Dar Adal kom ut som en vinnare, ur vårt perspektiv, det trodde vi aldrig!

Scenen när Saul låser in senatorn i konferensrummet är legendarisk, redan. Den kommer vi hålla oss fast vid otroligt länge och jag hoppas den snart finns som klipp på youtube. Den hade liksom allt. Humor var precis det som behövdes i allt det allvarliga. Mer sådan här.

Sammanfattningsvis var detta ett riktigt bra avsnitt, det förde handlingen framåt, var lite småspännande, karaktärerna fördjupandes otroligt mycket och karaktärerna fick förvåna. Nästan fullträff alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...