torsdag 25 juli 2013

Intron, de bästa och sämsta IV

I förra delen av min serie om de bästa och sämsta introna utlovade jag att nästa skulle bli ett perfekt exempel. Så här kommer det:

Modern Family

Längden på introt är lite drygt tio sekunder. Perfekt. Det behövs inte mer.

Innehållet beskriver serien. Även om man naturligtvis inte kan bilda sig en uppfattning bara baserat på de här tio sekunderna så tycker jag ändå att temat framgår. Tre familjer som alla hänger ihop. Dessutom stående framför respektive hus. Det är ett tydligt och effektivt sätt att presentera serien på utan att behöva fladdra med en flagga i tio minuter.

Musiken älskar jag. Den exploderar plötsligt och speglar seriens stundtals kaosartade innehåll. Den gör också att de tio sekunderna som introt pågår blir till en fest att njuta av.

Introt till Modern Family är supersnyggt. Avsnitten börjar alltid med att något händer sen bryter det plötsligt, ofta vid en närbild på någon, och den bilden blir sen den första tavlan. Sen zoomar kameran ut och de som nyss var i bild blir en ny tavla, mycket snyggt. Det gör också att introt blir lite annorlunda varje gång, eftersom den första tavlan aldrig är samma.

Modern Family alltså, vilken serie.1 kommentar:

  1. Väldigt bra komedi! Bland dom bästa!

    Håller med om introt också.

    SvaraRadera

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...