torsdag 15 november 2012

HBO till Telia


Idag kan de som har TV från Telia köpa HBO:s playtjänst. De kommer få tillgång till de senaste avsnitten ett dygn efter att de sänds i USA och dessutom tillgång till alla gamla serier och massa film.

Läs mer här
Det här är alltså inte den breda lanseringen av HBO-nordic som vi längtar efter men kanske är det ett steg i rätt riktning. Kanske drar det ihop sig. Men nu spekulerar jag.

Jag läste en intressant artikel häromdagen om de nya streamingtjänsterna och varför det kanske inte har blivit så bra som alla hade hoppats. Vid en sökning på Spotify så händer det väldigt sällan att det som det söks efter inte hittas.Så är det inte på streamingtjänsterna. I artikeln så skylldes det på att TV inte varit lika smarta som musikstreamarna. Spotify har avtal med i princip alla relevanta aktörer på musikmarknaden och det samma gäller andra musiktjänster. Alla har allt. Det går att det konkurrensen handlar om är att göra det bästa gränssnittet och tillhandahålla den bästa servicen. I TV-streamingen så har varje streamingaktör avtal med bara delar av TV-industrin vilket gör att för att få allt så måste en också prenumerera på allt. Det gör att konkurrensen blir underlig eftersom ingen kan göra något som är riktigt bra. För streamingens framtid behöver TV- och filmindustrin släppa mer till alla och sen kommer marknaden få göra sitt.

Det är också därför HBO-nordic väntar, de vill inte vara en del av den här skiten innan de kan ge oss något riktigt bra. Sunt tror jag. Men det vore ju gött om de skyndade sig lite.

4 kommentarer:

  1. Hejsan! är du en Belieber ? :)
    Då har du tur! Här skriver vi om allt hett nytt skvaller om Justin bieber! Kicka in! :)

    SvaraRadera
  2. jag längtar som fan till den riktiga lanseringen! vilken fest det kommer bli asså!

    SvaraRadera

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...