onsdag 19 september 2012

Vecka två med The new normal

Denna veckan, det tredje avsnittet, så börjar ju serien verkligen ta sig! Nu börjar de behandla lite mer komplicerade ämnen och det med bravur. Hoppas de fortsätter i samma anda resten av serien. Jag hoppas att serien blir ett politiskt verktyg för att öka toleransen mot människor som är gay och människor som är surrogater. Det verkar behövas i USA, dels eftersom denna diskussionen kom upp men också för att den överhuvudtaget behöver bli ett politiskt verktyg. Och den är nog viktigt i Sverige också även om jag som Johan skrev, hade hellre sett ett mindre stererotypiskt gaypar. 

I avsnittet kom den svåra frågan om att folk öppet ser ner på homosexuella upp. De behandlade den bra ur de båda männens vinkel och problematiserade det svåra i att lida i tysthet och att våga säga någonting. Bra gjort! Det var en scen där David och Bryan pussades i ett köpcenter och en man kom fram och bad dem sluta, han ville nämligen inte behöva gå hem och förklara för sin dotter om händelsen. Crazytown så att säga. Det är lite svårt att återge själva känslan i avsnittet här man efter att sett klart tyckte jag verkligen att serien växt. Man fick även se glädjen när de hörde hjärtslaget och insåg att de faktiskt skulle bli föräldrar och samtidigt förtvivlan när de insåg att tänk om deras barn varit med där i köpcentret idag och hade behövt uppleva att någon sa till dennes föräldrar att de inte får älska varandra. Eller ursäkta, han sa att de fick göra vad de ville i deras hem men inte i köpcentret. Nedvärderande? You bet! Så mycket svåra frågor som jag inte tror (hoppas) David och Bryan har brottats klart med.

Andra bra nyheter om The new normal är att det kommer ett nytt gaypar, ett kvinnligt sådant, till serien.  Det är inget dåligt par kan jag säga. Constance Zimmer, den vänstra, är en en kär favorit sen Love Bites. Visst får vi vänta ett tag, det sjunde avsnittet kommer de till serien. Läs lite mer om det här, om ni är intresserade :)

Från Hollywood Reporter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...