fredag 14 september 2012

Sommaren blir till höst

Det är dags att kolla över vad som hände under sommaren och vad som komma skall. Hösten börjar ju faktiskt krypa på och därmed nya premiärdatum och liknande. Men vi börjar med en tillbakablick:

Det skedde en liten debatt om det är så att tv-serier och deras "Show runner", typ executiv producent. TV.com skrev ett inlägg i debatten och ett rätt långt sådant. Väldigt mycket handlar om Aaron Sorkin och The Newsroom. Att en serie bygger mer på dennes skapare än på själva serien. I dagsläget är skaparen av en serien mycket viktig för tv-bolagen i marknadsföringen av serien. Titta bara på de serier som Shonda Rhimes producerar. Hon är en stor del i att promota serien, hon visar på kvalité. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Å ena sidan visar det ju på kvalité, producenterna får göra många tv-serier eftersom de är duktiga och får människor att kolla på en serien i mer än en säsong. Å andra sidan finns det många producenter och koncept som kanske inte får en chans eftersom tv-tablån ska fyllas med ännu en serie som liknar de andra. Vad tänker ni om detta? Ni kan även få några av Filip & Fredriks tankar om detta här.


På listan över de mest kollade programmen i USA under sommaren kvalade sig många serier in sig. NCIS återfinns på 5e plats och Big Bang Theory på 6e. America's got talent blev solklar etta med tre program på topp tre, inget att snacka om helt enkelt! För att läsa hela listan kolla här. Det är dock bara de fyra största reklamfinasieradebolagen som sammanställs, alltså NBC, CBS, ABC och FOX. Varken CW eller HBO är alltså med. På temat vinnare och förlorare så har Entertainment Weekly också sammanställt sommarens fullträffar och bottennapp. Bland vinnarna ser vi t ex nya Dallas, Modern Familys skådespelare pga deras mycket höjda löner och Firefly eftersom de ska återförenas.

Det här är ju verkligen inte sommarnyheter, detta hände i mars. Men det är ändå inget vi skrivit om och det kan ju vara kul att få reda på vad som händer i våra svenska burkar under hösten. SVT har nämligen säkrat titlar hos BBC (lycka!). Några av titlarna lär vi ju se i höst och David Copperfield har redan hunnit visas. Här kan ni läsa lite mer utförligt och kolla på några trailers.

Inför hösten ser vi fram emot återkomster (Bones: 5 dagar kvar!) och även lite nya serier. Johan skrev om The New Normal innan och det är en av de serier som på förhand fått väldigt mycket skriverier. Det kan vara rätt bra för en serie att få så mycket uppmärksamhet och än så länge har den haft bra tittarsiffror, jag håller iaf tummarna! Det pågår ju annars rätt många spekulationer om vilka serier som blir hitar och vilka som kommer att läggas ner. Entertainment Weekly har förutspått vinnarna och förlorarna inför hösten (lite som med sommaren ovan). I korthet är de serier vi ska kolla in: Nashville och Mindy Project,  De förutspår också att Suburgatory kommer få ett uppsving, yay! Det hoppas jag på.

I podcasten (bra tips för er som lyssnar på pod!) som Entertainment Weekly har (inte så mycket variation ser jag) diskuteras vilka serier som kommer att läggas ner först. De tror på Chicago Fire, Made in Jersey, The Neighbors och Guys with kids. Så om du inte gillar att följa serier som läggs ner (vem gör det egentligen?) följ inte dessa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...