torsdag 2 augusti 2012

Hart of Dixie - Gästblogg av Mikaela

Mikaelas favoritserier är The Big Bang Theory men i detta inlägget skriver hon om en ny serie för henne som verkar bli en stor favorit. Hart of Dixie är en av mina, Annie, favoritserier, alla kategorier. Bra att fler får upp ögonen för min guldkorn! Läs och njut och om du själv sitta i vår soffa är det bara att skriva ett gästbloggsinlägg och mejla det till seriesoffan (@) gmail.com.


Hart of Dixie
Kvällen (tisdags, red.) har spenderats hemma i ensamhet och vad är då bättre än att efter ha tränat, lägga sig i soffan och se på lite härliga serier? Denna kväll bjöd kanal5 på det alltid lika bra The Big Bang Theory, klassikern Friends och för kanal5 den nya serie Heart of Dixie. Detta nytillskott visade sig vara en ny favorit och jag kommer i framtiden att bänka mig i soffan på tisdagar och fy skam den som kommer att försöka hindra mig.
Hart of Dixie handlar om den unga vackra läkaren Zoe Hart, Dr. Zoe Hart. Zoe spelas av skådespelerskan Rachel Bilson som tidigare varit med i serien OC och även har gästspelat i tv-serien How I Met Your Mother. Zoe har växt upp i en familj med en mor som har svårt att visa sin kärlek och en sträng far som arbetat som kirurg och ställer otroligt höga krav på sin unga men mycket begåvade dotter. Efter Zoe tagit sin examen så åker hon tillsammans med sin pojkvän som också han drömmer om att bli kirurg till New York för att förverkliga sina drömmar.

Först verkar allt flyta på och Zoe lever sitt drömliv men efter ett tag så börjar drömmarna att en efter en gå i kras. Pojkvännen gör slut, hennes far är fortfarande inte stolt över henne och den nya specialisttjänsten som hjärt-och lungkirurg tillfaller någon annan. Överläkaren anser att Zoe är en utav de skickligaste kirurgerna han någonsin sätt men att hon saknar hjärta och medkännande med patienterna. Han råder henne att arbeta ett år som allmänläkare för att få mer respekt och förståelse för människor. Zoe har i 5 år, ända sedan sin examen regelbundet mottagit vykort från läkaren Dr. Harley Wilkes som vill att hon ska komma och arbeta på hans klinik i Bluebell, Alabama. Nu bestämmer hon att ändra sitt liv en gång för alla och acceptera hans erbjudande.

När hon anländer till Blubell så visar det sig att Dr. Harley Wilkes är död och har testamenterat sin halva del av stadens läkarklinik till Zoe. I Bluebell så möter hon en hel del konstiga människor, gamla traditioner, starka individer med starka åsikter, en snygg kille som tyvärr är förlovad med stadens bitch som också är dotter till stadens andra läkare som äger den andra halvan av läkarkliniken.

Du kommer rätt in i huvudpersonens liv och det är inte svårt att börja fascineras och gilla den unga kvinnan. Att kläderna dessutom är otroligt snygga och att det finns alla de klassiska karaktärerna, den snygga tjejen från storstaden, den tjocka utstötta tjejen, den bitchiga tjejen och hennes följe samt den snygga killen, gör inte det sämre. Hur kommer det gå för Zoe och vad händer när hon får veta att den avlidna Dr Harley Wilkes egentligen är hennes biologiska far? Ta och sätt dig framför datorn och se på det första avsnittet av Hart of Dixie för detta är något du absolut inte vill missa!

- Mikaela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...