söndag 15 juli 2012

Fyra deckartips till sommaren

Sommaren är deckarårstiden. Jag kan tänka mig att det beror på att på höst och vinter är det redan mörkt och läskigt, vi behöver inte mer spännande saker i våra liv. Eller nåt sånt. Här kommer fyra tips på några deckarserier att kolla på i sommar:

Morden i Midsomer
Sicken klassiker! Kolla på de gamla med den första Barnaby men efter att Jones kommit in i serien, de är bäst. Extra bra avsnitt är Dance with the Dead, 10x1 och Fit for Murder, 13x8. I de tidigare säsongerna, med Scott som "Jones karaktär", är bra avsnitt The Fisher King, 7x3, Dead in the Water. 8x2.

Mord i paradiset
Vill du ha sommarhetta även på tvn så är detta serien för dig. Härliga mordgåtor som är riktigt svåra att lösa själv. Alltid finns det någon twist man inte tänkt på. En säsong har kommit ut med 8 avsnitt. Plöj de dagar de regnar så blir du nog solbränd ändå.

Kommisarie Lynley
Depp, ångest och tragedi. Riktigt grå serie som verkligen kan fängsla en. Har du inte läst böckerna så gör det, de är riktigt välskrivna. Serien har 23 avsnitt och nästan bara två karaktärer, Lynley och hans vapendragare Havers. Varje avsnitt är som en film, en lång och smärtsam film. Men oh så bra det är! Känner du dig lite deppig och vill fortsätta vara det, kolla på detta. Om du vill ha välgjorda brittiska landsbygds mysterier, kolla på detta!

Brottskod: försvunnen
Ingen vanlig deckare men ack så bra. Nästan varje avsnitt har ett lyckligt slut, tur för dem! 4 huvudpersoner är med i all 160 avsnitten och vi får följa lite av deras liv utanför kontoret, ibland lite för lite. Mycket duktiga skådespelare och mycket bra filmning gör denna serien till en av mina favoriter. Och såklart att den för med sig så många barndomsminnen, lördagar klockan 21 på SVT 1, under en stor del av min uppväxt.

Vilka deckare vill ni tipsa om?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...