fredag 8 juni 2012

Rizzoli & Bash

Eller rättare sagt Rizzoli & Isles och Franklin & Bash. Säsongsstarterna av de båda serierna var mycket bra.

Rizzoli & Isles var ett uppklarande avsnitt som tog vid där förra säsongen slutade. Alltså där Rizzoli sköt Isles pappa, maffiabossen. Avsnittet lyckades hålla kvar spänningen och andan över säsongsuppehållet. Detta är något som de flesta serier inte lyckas med. Även ifall handlingen fortsätter över till nästa säsong tar ofta spänningen slut vilket gör att det blir lite hackigt. Men i Rizzoli kändes det som om de spelade in detta avsnittet direkt efter det förra, riktigt snyggt alltså! Det verkar inte som om några karaktärer ska bytas i säsong 3 vilket alltid är skönt men såklart kan man aldrig vara lugn...
Rizzoli & Isles
Franklin & Bash bjöd inte på dramatik och inte något nytt upplägg. Avsnittet skulle lika gärna kunnat vara i säsong 1. Men detta behöver inte alls vara negativt. Serien försöker inte fånga tittaren med spänning utan med humorn och det spexiga. Om avsnittet jämförs med andra Franklin & Bash avsnitt var det ett mycket bra avsnitt. Advokaterna tog sig ann multinationellt bolag vs liten liten producent. Men denna gången var de dem som representerade det stora bolaget. Som tur är kom de till insikt att konceptet inte höll och löste tvisten på sitt speciella sätt.
Som sagt, speciella sätt...
Jag såg även säsongsstarten av Royal Pains, mycket bra serie, inte hyperbra avsnitt. Konflikten från förra säsongen var kvar och löstes inte i detta avsnitt. Jag hoppas serien kommer tillbaka till sitt vanliga snart. Det vanliga är alltså att behandla rika Hamptonsbor med konstiga åkommor på ännu konstigare sätt. Ganska fascinerande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...