söndag 27 maj 2012

Guldkornen hos HBO

Tv-bolaget HBO har gjort oändligt många serier med riktigt hög kvalité. Här kommer några av de guldkorn som vi ser som HBOs främsta serier genom tiderna:

Game Of Thrones
En fantastisk serie som är inne på sin andra säsong. Serien bygger på Georg RR Martins bokserie A song of ice and fire. Böckerna är fantastiska, TV-serien är bättre. Fantasy när det är som bäst. Politik blandas med krig och drakar samtidigt som människors öden beskrivs på ett makalöst sätt.

Veep
Trots att det bara gått fyra avsnitt av humorserien Veep känns det som om det redan är en klassiker. Serien handlar om usas vicepresident som det inte alltid går så bra för. Till sin hjälp har hon sin personal som inte alltid har alla hästar hemma...

Band of Brothers
En serie om andra världskriget ur fallskärmsjägares perspektiv. Serien behandlar de allierades invasion av Normandie och är rakt igenom häpnadsväckande. Krig som underhållning kan man tycka vad man vill om man här visar HBO krigets meningslöshet och barbari på ett gripande sett. Serien bygger på berättelser från krigsveteraner.

The Pacific
Äger också rum under andra världskriget men på andra sidan jorden. I stilla havet och kriget mellan USA och Japan. Den här serien visar än mer hur fruktansvärt krig är samtidigt som den innehåller vackra kärlekshistorier och tårframtvingande vänskap. Bygger på en bok som skrevs av en av huvudkarraktärerna.

Generation Kill
Ännu en krigsserie men den här gången i modern tid. USA invaderar Irak och vi får följa en soldatpatrull på deras uppdrag. Med patrullen reser också en reporter från tidskriften Rolling Stone. Det är denne reporters bok som serien bygger på. Åerigen visas krigets fasor samtidigt som ett återkommande tema är den enorma tristess som kommer med den ständiga väntandet och det kaos som rådde under invasionen.

Andra stora produktioner som det står HBO på, och som är värda att kolla in, är Six Feet Under, Flight of the Conchords, The Sopranos, Sex and the City, The Wire, Extras, True Blood och Boardwalk Empire.
Hitta alla HBO:s TV-serier här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...