fredag 27 april 2012

Säg Hej!

Säg Hej! till våra vänner Serena och Rafael.

Mediacirkusen i vårt hem har nog äntligen lugnat ner sig. Efter ett sjujäklar krånglande med servern så fick den igår hamna tillbaka hos butiken och en helt vanlig extern hårddisk fick följa med hem.

Den nya hårddisken, Rafael, kopplades in i Boxee boxen tillsammans med vår gamla hårddisk Serena. Och jo, de är döpta efter Serena Williams och Rafael Nadal. De är egentligen döpta när vi hade servern. Namnen hittade Johan på och som den Göteborgare han är så gjorde han kopplingen mellan en nätverks server och en tennisserve.

Serena är disken som står upp och som ska användas som back-up till våra datorer och till bilder. Rafael är mediadisken som ligger ner ovanpå Wii:et, på den kommer all media ligga som namnet antyder, alltså serier, filmer, bilder och musik. Och Ljudböcker insåg vi igår när vi började flytta över saker.

Och till vår förtjusning och lättnad funkar både Serena och Rafael fantastisk bra med både Mac och Pc och Boxeen såklart. Detta trots att både Serena och Rafael är Windowsdiskar. Underbart må jag säga!

Det enda som vi saknar nu som vi hade med servern är webbaccess. Men för tillfället gör det ingenting eftersom vi ändå inte fick servern att funka. Nu har vi ett system som funkar och får fixa webbaccessen antingen på annat sätt eller i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...