torsdag 19 april 2012

Private Practice har bytt dag

Vad hände där? Förstå min förvåning när jag kollade i min app, för att se vilka tv-serier det var dags för igår, och den sa att Private Practice fanns tillgängligt. Mycket underligt.

Private Practice, PP, sändes alltså i tisdags. Serien har alltid gått på torsdagarna. Efter Grey's Anatomy så serierna kan bädda för härliga crossovers. Både Grey's och PP är skapat av Shonda Rhimes så crossovers kommer ganska ofta faktiskt. PP är en spin-off på Grey's som uppstod när Addison flyttar till Santa Monica.

Kanske krävs det lite ordförklaring. Crossover, även kallad fictional crossover, är när två serier gör ett gemensamt avsnitt med båda seriernas karaktärer och handling. En av min favoriter, förutom PP och Grey's, är mellan CSI och Brottskod: Försvunnen (Without a trace). Första timmen sågs i CSI och andra timmen i Brottskod.

Spin-offs däremot är när en karaktär i serien får en egen serie. T ex när Joey i Vänner flyttade till LA och blev serien Joey. Spin offs är inte alls ovanligt, framför allt inte vid en nedläggning av en serie.

Men tillbaka till att PP bytt sändningsdag till tisdag. Flytten beror tydligen på att ABC satsar på Scandal som ska ligga på PPs tid på torsdagar. Shonda Rhimes är skaparen bakom Scandal också. Kanske betyder det att PP inte kommer få lika stor uppmärksamhet från teamet framöver? Är det snart dags för en nedläggning? En sak som är säker är att om det blir en crossover mellan PP och Grey's så kommer den inte bli lika bra som innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...