torsdag 12 april 2012

Följ seriesoffan via...

I den härliga cyberspacen finns det många sätt att sprida och läsa informationsflöden. För att följa seriesoffan finns det också olika sätt, här listar vi några! Ett bra sak med de flesta av dessa tips är att du inte behöver vänta med att vi ska dela våra inlägg för att läsa dem, de kommer till dig direkt!

Twitter:
På twitter har seriessoffan en egen hashtag, #, där man kan koppla ihop olika inlägg med samma innehåll. Vår hashtag är #seriesoffan. Enkelt och bra för er som både läser bloggen och twittrar, använd gärna den :)

Pinterest:
Precis som vi skrivit i bloggen innan har seriesoffan en board på pinterest där vi "pinar" alla bilder och filmer som läggs upp på bloggen. Det går sedan att gilla eller återpina och följa olika personer eller boards. Om ni inte vet vad Pinterest är finns det en bra artikel här.

Rss:
Rss är en syndikerare för att synka information mellan olika sidor, t ex en blogg och en bloggläsare. Med en rssläsare, som t ex Google Reader eller Internet Explorers inbyggda, behöver man inte gå in varje gång på en blogg för att se om den uppdaterats. Inläggen kommer till läsaren och där kan man själv välja när man kan läsa dem. Rss illustreras av en orange liten figur likt den som finns till höger i sidospalten. Det går att välja antingen inlägg eller kommentarer att prenumerera på.

Ett liknande system som Rss är Atom, som fungerar på ungefär samma sätt som Rss. Atomlänken finns längst ner på sedan, efter alla inlägg.

Bloglovin:
Många av sveriges bloggläsare använder sig av bloglovin för att följa sina bloggar, systemet använder också en rss funktion. För att följa vår blogg med Bloglovin går det ypperligt att klicka på den lilla figuren till höger som säger "Follow this blog with bloglovin".

Blogger:
Vi använder oss av blogger för att göra våra inlägg. Blogger har också ett smidigt och bra system för att följa bloggar. Om ni använder blogger finns det en länktext "Följ" uppe i vänstra hörnet där det går riktigt smidigt att klicka.

Har du något mer tips på vart vi borde vara med eller tipsa om för informationskanal?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...