lördag 28 april 2012

Amy Poehler

Amy Poehler kan vara en av mina absoluta favoritskådespelare, alla tider. Allt som kommer ut ur hennes mun gör mig att skratta. De karaktärer som hon spelar är ofta helknasiga och superhärliga. Denne presentationen av Amy kommer precis som Debras att inte innehålla vilket privatliv hon har utan några av de tv-serier, och en film, som hon medverkat i. Utan inbördes ordning:

Amy började sin komikbana i Saturday Night live, något som jag, som svensk, är helt oförstående inför men som Amerikanarna är galna i. Så kul för dem.

Arrested Development (eller Firma Ruffel och Båg som det heter på svenska, eeehh)
Amy har inte en av huvudrollerna i Arrested Development utan är med i fem avsnitt under säsong 1 och 2. Hon spelar Gobs, brodern, fru som Gob råkar gifta sig med på en kväll av utmaningar. Efter det går allt fel. Men Amy spelar så himla bra och serien är så himla bra. En fullträff alltså!

Parks and Recreation
Åh, jag skulle nog kunna skriva om denna serien i all oändlighet! I början var den lite trög att komma in i då jag inte riktigt föll för mocumentary stilen i serien. Men nu har det verkligen släppt och de senaste säsongerna är gudomliga. Ett måste! Amy spelar huvudrollen, den perfektionistiska och organiserade, Leslie Knope som arbetar med stadens parker.

Baby mama
En film, ingen serie. Men vilken film sen! Amy spelar fortfarande knäppis som ska vara surrogat åt Tina Feys karaktär. Två helt olika karaktärer som ska försöka dra jämt, hysteriskt roligt.

Extra tips:
Om man ändå vill ha lite, lite om Amys privatliv, och andra komiker, är det en bra ide att läsa Tina Feys bok Bossypants. Boken i sig är inget man ska läsa på kvällarna eftersom den varken går att lägga ifrån sig eller lyckas hålla sig från att skratta när man läser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...