onsdag 21 mars 2012

Smash

I väntan på att hämta tvätten denna sena tvättid så kollade vi på det femte (vi ligger lite sent, nummer sex och sju är redan ute) avsnittet av Smash. En i mångt och mycket fantastisk serie. Den som gillar Glee kan säkert tycka om den här också. Lite som en vuxnare variant. Men ändå helt annorlunda.

Smash handlar om en kommande Broadwaymusikal om Marilyn Monroe. Vi får följa skådespelarna, producenterna och de andra kring produktionen i planeringsfasen och de första repetitionerna.

Musikalscenerna är på många sätt kanon, musiken är bra, sångarna görbra och allt är mycket snyggt. Men det är det som händer mellan sångnumren som är intressant. I det här avsnitt gick allt åt helvete hela tiden. Jag som ofta sitter med en skämskudde redo så fort jag placerar mig i soffan fick användning av den fler gånger.

När vi såg de första avsnitten så njöt vi av att ingen i serien verkade vara den onde. Alla hade liksom goda sidor och man kunde sympatisera med alla. Tyvärr har det försvunnit lite. Ivy, spelad av Megan Hilty, har med tiden blivit mer och mer ond även om jag mot slutet av det här avsnittet började tycka lite synd om henne. Derek Willis, spelad av Jack Davenport, har däremot utvecklats till att vara rakt igenom ond. Synd, det var en så go känsla vi hade i början. Hade också varit imponerande om serieskaparna lyckats skapa så nyanserade karaktärer. Men vi får la se, säsongen är ännu ung.

Slutet på det här femte avsnittet, Let´s be bad, var sanslöst. Mest sorgligt, jag fick verkligen känslan av att allt nu kommer gå åt skogen. Blir spännande att se nästa. Men nu måste vi gå och hämta tvätten.

Bild från www.smashtheseries.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...