söndag 18 mars 2012

En vanlig lördag som resulterar i två nya serier att följa

Lördagkvällen utvecklades till en ny-serie-kväll med både Mord i paradiset och Suits. Mord i paradiset, Death in paradise på engelska, har vi sett fram emot hela veckan. Den härliga trailern som gått på svt har fångat vår uppmärksamhet och det gäller ju att passa på att fynda nya serier att gotta ner sig i. Serien kändes fräsch och ny, hade komedistunder och var över förväntningarna. Vi snackar om en polis frå England, tänk er Barnaby i Midsomer, som hamnar på en koloni i Karibien. Så en härlig kulturkrock inträffar.

Risken tycker jag är att kriminalserier blir lite deppiga, det är alltid någon som har drogproblem eller psykiskaproblem. Men inte i denna serie! I värmen blandas härligt mordlösande med fascinerande karaktärer.

Sen när Mord i paradiset var slut berättade att hallåan att ännu en ny serie var på gång. Härligt tänkte vi! Och enligt mig blev det fullträff, enligt Johan tog den sig i slutet. Serien Suits kretsar kring en advokatfirma och dess anställda. En kille har hamnat lite på glid men har ett sånt där fotografiskt minne så han har tagit advokatexamen utan att gå några år på Harvard. Så en av höjdarna på byrån tar honom under sina vingar. Det är fart och fläkt och spännande advokatsnack.

Serien kommer ingå i samma kategori som Sherlock gör, serier som är bra men fruktansvärt långa. Suits är 1 h och 20 min, så lite långt för mitt tålamod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...