söndag 25 mars 2012

Bent

Nya serien Bent hade premiär i onsdags, vilket gör den tillgänglig för oss i öst på torsdagen. Men tentaångest och en spontan ommöblering försenade seriestarten med några dagar. Trots, eller kanske tack vare, den sena premiären längtade jag lite extra till serien. Och som vi skrev i ett tidigare inlägg är både Amanda Peet, från bland annat Studio 60 on the Sunset Strip och Jack & Jill, och David Walton, från bland annat Perfect Couples.
Pete och Alex i Bent
Premiären bjöd på två avsnitt vilket jag tycker är underbart eftersom man då får reda om piloten är så bra som serien blir eller om den håller i fler avsnitt. Fortsättningsvis kommer serien också sändas med två avsnitt varje vecka, åtminstone fram till avsnitt 6. Jag har inte sett någon serie med det upplägget innan men tycker det är fantastiskt. Man får ju dubbelt så mycket Bent varje vecka!

Serien handlar om två personer som behöver börja om i livet, en frånskild jurist och en tillfrisknande spelberoende hantverkare. Alex har precis flyttat in i ett nytt hus efter sin skilsmässa och behöver renovera. Hon anlitar då den karismatiska hantverkaren, och kvinnotjusaren, Pete. Pete tycker å sin sida att Alex är lite stel men han och Charlie hittar varandra direkt.
På bilden syns fån vänster, Alex kompis Screwsie, Alex dotter  Charlie, Pete, Alex och Petes pappa Walt.
Jag gillar att det dels inte är någon skrattmaskin eller publik och att det inte är en ren komediserie. Den är lite smårolig men man sitter inte och gapflabbar. Men det är verkligen inget negativt utan faktiskt ganska skönt. Karaktärerna är härliga och sympatiska och skådespelarna gör ett fint jobb. Om serien håller i sig så som den gjorde i avsnitt två så kan det hålla i många säsonger. Frågan är bara vad de gör när huset är färdigrenoverat?

Här är en "Sneak Peak" från NBC inför premiären i onsdags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...